söndag, december 17

Trashig brittisk överklass


Veckans bild föreställer Marlene Dietrich i Seven Sinners.

Veckans lukt: Saffran (inga parfymnoter kommer i närheten)

Veckans smak: Nybakta lussekatter på Lucia

Veckans känsla: Blandade känslor över att ha hamnat sist på reservlistan till den sjätte doktorandtjänst jag sökte, efter att aldrig ens ha kommit med i första urvalet tidigare.

Veckans ljud: Leonard Cohens röst.

Veckans syn: Den expressionistiska lustiga huset-scenen i slutet av Lady from Shanghai.

Veckans sinnesintryck: Att den sötaste och mest välklädda flickan på kursen gav mig en komplimang för min klädsel och sade att jag såg ut som att jag skulle på jakt på ett brittiskt god på 30-talet. Vad jag hade? Snedbena, mina trotjänare bruna äppelknyckarbyxor, bruna knästrumpor med vita prickar, höghalsad blus, roströd kofta och oxblodsfärgade promenadskor. Allt utom second hand-skorna från H&M. Jag älskar H&M.

Veckans länk går Smart Bitches who love Trashy Novels. Man behöver inte gilla Harlequinromaner för att finna bloggen underhållande, engagerande och, just det, smart. Vem vill inte skratta åt lite "mantitty" på fula omslag?

5 kommentarer:

yeh-yeh girl sa...

Låter ju som att du var väldigt chick!
Vilken toppen länk. Tack.

Solander sa...

Tack! Ja, den där bloggen är kanske den bästa jag läst, det spelar liksom ingen roll att jag aldrig läst en Harlequinroman, det räcker med själva jargongen.

yeh-yeh girl sa...

Väldigt chic menade jag förstås...

Försökte faktiskt läsa en harlequin
en gång. På baksidan stod det
"Gift dig aldrig med en cowboy".
Det tänker jag på ibland.
Jag har ju iofs. aldrig träffat någon cowboy.

Solander sa...

Jag hittade en gång i späd ålder (jag tror jag var tolv) en harlequin i ett hus där jag övernattade på semester och läste början. Det handlade om en brud som skulle nacka en gås tror jag, men det var beskrivet så man skulle tro att det gällde nåt helt annat, som "den var så stor" och "hon hade aldrig gjort det förr"...

yeh-yeh girl sa...

Hahahahaha! Nacka en gås...