fredag, augusti 22

Serge Lutens: Tubereuse Criminelle

Alltså jag vet inte med den där bensinen eller vad det är folk brukar påstå att Tubereuse Criminelle luktar, jag tycker mest bara att den luktar tuggummi. Urk. Eller okej, kanske litet lösningsmedel också, som att sniffa en silverpenna. Och det går aldrig bort, den där tuberosen som ska dyka upp efteråt känner jag inte mycket av. Visst, det finns någon slags på samma gång blaskig och syntetiskt sötsliskig blomnot vid sidan av silverpennan och tuggummit, men det sker ingen utveckling att tala om. Jag erkänner mig besegrad: jag trodde mig gilla knäppa dofter men Tubereuse Criminelle är bara vidrig. Den känns infantil i all sin konstighet, inte vågad eller djärv på ett moget sätt, även om jag känner att det är dubbelmoral av mig att plötsligt lägga in en negativ värdering i infantila nöjen... Men såhär då: Tubereuse Criminelle är en väldigt blonderad och väldigt gapig tonårsbrud med string som sticker upp ovanför byxorna som tuggar tuggummi med öppen mun och sprejar tags. Kriminell som i klotter, inte som i film noir. Sedan är det upp till er om ni tycker att det låter som ett fantastiskt stilideal...

Bortskänkes: Lätt begagnade men från början endast halvfulla prover av Tubereuse Criminelle, Iris Silver Mist och Encens et Lavande. Först till kvarn med att kommentera!

10 kommentarer:

stella polaris sa...

Får begynne med å si at jeg IKKE har lyst på prøver av Tubereuse criminelle eller Encence et lavande, så det får kommentator nr to få, men har en tiltrekning mot iris, så irisprøven har jeg lyst på! Har nettopp prøvd Tub Crim som voksprøve, syntes heller ikke den er særlig kriminell, iallefall ikke i voksversjonen som vistnok mest gir et inntrykk av basenotene. Det kriminelle skjer vistnok som et blast i starten, og da er det mentollukta som skal være kriminell (men som deg forbinder jeg mentol med tyggegummi først og fremst, og ikke med noe kriminelt..) synes altså at parfymen ikke lever opp til hva navnet kunne indikere! og det er synd..
Lavendelkreasjonen til Lutens har jeg ikke prøvd, men lavendel er en note jeg aldri helt har klart å like

Elysium sa...

Jag provar gärna Encence et lavande om den fortfarande är kvar, TC och ISM har jag testat sedan innan.

Solander sa...

Iris Silver Mist går till Stella och Encens et lavande till Elysium, någon som vill ha Tubereuse Criminelle trots min negativa recension?

Solander sa...

Och Elysium - ifall jag har din adress sedan tidigare så kan jag inte hitta mailet, så maila den igen tack!

juliaforsberg sa...

Vaknat på fel sida? Nä, skämt och sido kan jag se att TC inte är omedelbart lätt att älska. Jag håller med om den initiala jenkadoften (snarare än bensin) men själv tuberosdoften utvecklas på min hud till lågot lysande, klart och rent. Aj lööööv TC och tar gladeligen emot provet trots att jag varken bär string eller är i puberteten;)!

Solander sa...

Provet är ditt Julia! Glad att någon gillar den! Själv är jag inget större fan av tuberosdofter överlag men jag gillar de varmare, fylligare och krämigare Carnal Flower och Tubereuse Couture. Tuggummiaktiga noter däremot gillar jag aldrig någonsin, avskydde Sherbet Peppermint och Cinnamon.

juliaforsberg sa...

Jag förväntade mig verkligen inte gilla TC eftersom de flesta tuberosdofter blir 'larger than life' när jag har dem på mig.

Jag städade min parfymlåda häromdagen och blev hemskt generad när jag hittade en del MPG-prover jag hade lovat att skicka till dig. Är de fortfarande av intresse? I så fall skickar jag dem med vändande post:)

Solander sa...

Tubereuse Couture blir larger than life på mig, håller i en hel evighet med sin bedövande boudoirparfym, men det har jag inget emot. Tubereuse Criminelle däremot kändes blek och sval som en vålnad av en tuberosdoft, men så har jag också överlag svårt för svala och vattniga dofter.
Tar gärna emot MPEG-proverna! :)

stella polaris sa...

Om du vil kan du få min prøve av d'interdits absolument absinthe?

Solander sa...

Tack Stella, testar gärna den!