lördag, maj 19

Chanel Coromandel

Jag har inte lyckats uppbåda någon nämnvärd entusiasm för Chanel Les Exclusifs, som jag tycker har låtit rätt bleka även i positiva recensioner, även om Bel Respiro verkar trevligt grön. Tack vare en generös parfymista har jag dock fått tillfälle att prova Coromandel, och det är jag tacksam för eftersom den inte stod särskilt högt på min egen prioriteringslista.

Coromandel är en rätt lustig doft. Den har en torr, stram bas av ambra och patchouli, och trots att doften är ganska stark känns den transparent snarare än "tung" eller "rik" som man kunde vänta sig av en oriental. Det får mig att förstå varför vissa tycker att Chanels dofter är blaskigt tunna, medan andra hyllar dem för deras sofistikerade återhållsamhet. Det som gör doften lustig snarare än elegant är att de har valt att söta den med en rejäl skvätt fruktsoda. Toppnoten är söt, fruktig, sprudlande och "våt" som läsk i kontrast till den snustorra basen. Efter en stund gifter sig de två aspekterna till en sötpudrig patchoulidoft uppiffad av en intressant unken och ingrodd känsla, som vindsförråden i ett elegant bostadshus där folk förvarar sina gamla minkpälsar och persiska mattor. Med tiden blir doften allt mer söt och krämig, till slut nästan lite väl gosig - en smörigt, spritigt fyllig vaniljdoft med en nypa kryddig patchouli.

http://fragrantfripperies.com/store/page53.html

2 kommentarer:

Julia sa...

Vad lustigt! Jag provade Coromandel för bara någon timme sedan! Du sätter huvudet på spiken när du nämner fruktsodadoften. Det är precis rätt! Tyävrr är det bara det som sklijer Coromandel från Prada EDP som jag inte är så värst galen i. Hittills är det 31 rue Cambon och La Pausa som imponerat mest på mig av Les Exclusifs

Solander sa...

Jag har bara luktat på Prada som hastigast i affären, har tänkt pröva på huden men då har inte testern funkat. Jag gillar patchouli (om den är tillräckligt torr och stram utan hippievibbar) så jag tycker den luktar mycket lovande. Mer för pengarna än Coromandel, om inte annat... För fruktsodan kan jag vara utan, även om jag inte direkt har något emot den.