tisdag, april 8

CB I Hate Perfume

Greenbriar 1968: Den här doften ska påminna om Christopher Brosius farfar/morfar och lukta bland annat sågspån, hö, arbetshandskar, piptobak och smuts. Tyvärr luktar den mest bara chockerande starkt av syntetisk, smörig sötma à la buttered rum med ett kväljande inslag av motorolja. Nej tack.

I Am A Dandelion: Jag såg fram emot en maskrosparfym, men borde ha lärt mig en läxa när inte Demeters version funkade. Även denna är mest lite vagt schampoaktig.

Narcissus: Tvillingdoften till min älskade To See A Flower, och jo, den påminner lite om den fast förstås med ett mycket starkare inslag av blommor, narcisser närmare bestämt. Den här kan jag leva med.

Wild Hunt: Först var jag överlycklig över att äntligen ha hittat en parfym som påstår sig dofta skog och faktiskt gör det. Nyapplicerad luktar Wild Hunt våta löv, mossa, granar, jord och svamp. Ett försvarligt inslag av jord och svamp, som jag i elaka stunder tänker är det enda Brosius duger till att kopiera naturtroget, även i dofter som inte alls ska lukta jord och svamp. (Okej han är rätt bra på rök också.) Tyvärr utvecklar doften en alltför stark unken sötma på huden för att vara riktigt skogslik, blir mer Wunderbaum. Ingenjörn rynkade på näsan och utbrast "usch, gammalt mögel!" Men skam den som ger sig, jag behåller mitt prov...

Wild Pansy: Jag erkänner att jag testade denna mest för att den har ett så camp namn. Den ska inte lukta penséer (har penséer ens en doft?) utan violer, vilda violer i skogen. Den luktar nyklippt gräs, gräs och åter gräs. Och efter ett tag kanske lite sötpudrig kanderad viol. Man kan troligen uppnå en liknande effekt av att spreja på sig en försvarlig dos av Demeters gräsdoft och sedan lite av deras violdoft.

Bortskänkes: Vill du testa lyckan med din näsa och hudkemi? I potten ligger mina mer eller mindre begagnade prov av I Am A Dandelion, Greenbriar 1968, Wild Pansy, Cedarwood Tea, Patchouli Empire och Violet Empire. De tre sistnämnda blir alla för sötsyrligt hippieunkna på min hud, vilket tycks hända med alla hans patchouli/trä/rökelsedofter.

6 kommentarer:

Elysium sa...

Hur naturtroget är Narcissus? Och har du fler förslag på bra narcisserdofter? Jag har testat Fleur de Narcisse från L'Artisan och Olene från Diptyque, FdN gillar jag jättemycket men är lite okonventionell blandning av narcisser, och från Olene (som också dofter gott) får jag mest jasmin.

shifts sa...

Narcissus är den enda jag testat av dessa, men den gillar jag skarpt!

Jag skulle gärna roffa åt mig av den där packen prover också vill jag lova.

Martin

Solander sa...

elysium - Hmm, jag är inte rätt person att fråga, jag har inte en så klar bild av hur äkta narcisser doftar. Doften känns dock naturtrogen i allmänhet, ljusår från någon klassiskt parfymig vit blombomb. Narcisser är egentligen bara något jag antar från namnet, det enda som står i beskrivningen är mossiga stenar, rinnande vatten och fuktiga löv, men jag tycker bestämt den luktar blommor också, lökväxter med en ganska svag, frisk och sval doft i stil med tulpaner och påskliljor.

shifts - Hej hej! De är dina - maila mig din postadress bara! Jag är också förtjust i Narcissus, min beskrivning var nog något av ett understatement. Har du testat To See A Flower? Jag ser klara likheter mellan dem - vårliga lökväxter, en mossig ton, något svalt, friskt och vattnigt utan att bli otäckt akvatiskt...

Elysium sa...

Eftersom COW har CB och jag åker till Stockholm om två veckor så ska jag försöka hinna sniffa på Narcissus, tack för beskrivningen.

Solander sa...

elysium - Gör det, och sniffa även på To See A Flower, Black March, Memory of Kindness och Burning Leaves om du får chansen! De tycks dock ha vattenparfymerna, och jag har bara luktat på de mer koncentrerade oljorna. Även om jag inte gillar så många av dofterna är jag glad att märket finns i Sverige. Läste även på Basenotes att ett nytt svenskt parfymmärke ska finnas på Cow, det är jag lite nyfiken på...

Elysium sa...

Jag ska försöka komma ihåg namnen, enligt vad jag minns så har COW oljeversionerna också. Jo, jag såg tråden om ByRedo också, det var Julia som upplyste mig om märket i höstas, jag ska sniffa på dem också på COW.