torsdag, oktober 5

Comme des Garcons: White

Dagens inlägg handlar om Comme des Garcons White, som jag först luktade på på Cow Parfymeri i Stockholm under Pride och nu äntligen har beställt ett prov av.

White är fantastisk. Den är allt det jag inte brukar gilla: mintsval, en blandning av varma och kalla noter, blommig... Ändå älskar jag den. Jag kan inte nåla fast den, inte placera in den i en doftfamilj. Den är blommig av liljekonvalj och ros, fruktig av granatäpple, söt av vanilj, träig och kryddig, utan att någon av dofterna dominerar. Den har helt klart en Comme des Garcons-signatur i form av den där syntetiska, svala tonen och en nästan rökelseaktig cederträbas.

Framför allt är den sval, sval och ren som nyfallen, vit snö, utan att för en sekund luta över i de skarpa och artificiella noter jag vanligtvis förknippar med "svala" dofter. Sval, men mjuk. Snö, inte frost eller is eller kallvatten. Doften Snövit skulle bära.

Guerrilla 1 och 2, som jag också fick prover av idag, har en liknande sval ton, men är mer aggressivt artificiella och inte alls lika bra. Jag kanske skriver något lite mer detaljerat om dem senare, nu måste jag springa.

Uppdatering: Jag har inget att tillägga om Guerrilla-dofterna, förutom att 2 luktar lite som (artificiella) snötäckta hallon, men om du är nyfiken på dem är jag villig att byta bort mina prover mot någonting på min önskelista (se Basenoteslänken till höger).

http://www.luckyscent.com/shop/detail.asp?itemid=21603&section=1

2 kommentarer:

Karin sa...

White var bra på mig, men jag tyckte att den var lite för... snäll, kanske? Väldigt god, kanske snudd på för god. Provade den samtidigt som Ouarzazate, och under vissa stadier var de väldigt lika varandra, men White känns mycket mer ornamenterad, och mycket sötare. Jag vill nog att den här typen av rökelse-trä-kryddofter ska vara torrare.

Solander sa...

Jag förstår vad du menar. Jag är nog chockad över att den är så bra att jag gillar den fast den är för snäll och söt och tja, för vacker helt enkelt ("pretty", skulle jag vilja säga) Jag tänkte dock inte på den som rökelse/krydd-doft utan mer som Snövits vackra parfym med lite kryddiga inslag.