måndag, oktober 16

Fjolla=hemmafru?


Veckans bild får bli Austin Scarlett i Project Runway, min stilikon. Han bär bättre kläder än han gör. Tips på hur man ser ut som en fjolla med en kvinnokropp emottages tacksamt.

Veckans lukt: Den tidigare så dissade Comme des Garcons 2 som har stigit en betygsgrad i aktning efter att ha agerat lämpligt uppfriskande under en förkyld städdag. Men det kan ha varit den skonande nästäppan som tog udden av den.

Veckans smak: Klappgröt (egentligen mer en konsistens- och synupplevelse i sin skära härlighet).

Veckans känsla: Midjehög pencil skirt med subtil gördeleffekt i stället för valkframkallande höftbyxor.

Veckans ljud: Underbart bombastiska Pet Shop Boys.

Veckans syn: Mina nytillverkade tavlor av bilder ur Muchakalendrar, bland annat teateraffischer med Sarah Bernhardt.

Veckans sinnesintryck: Storstädning (ja naturligtvis för att jag har annat som borde göras, men man får vara tacksam att städning ibland framstår som ett önskvärt alternativ så att det blir gjort oftare än årligen).

Veckans länk går till Fyrinnae (f.d. Bombshell Bath), som har ett helt otroligt utbud av lösa puderögonskuggor i över hundra färger. Inte lika intensiva, lättarbetade eller hållbara som de lösa ögonskuggorna från Make up store eller Face Stockholm, men priserna är mycket bättre. Särskilt eftersom man kan köpa prover för en tia som räcker hur länge som helst om man inte har samma ögonskugga jämt.

2 kommentarer:

shifts sa...

Comme des Garçons 2 EdP är en av mina topp fem rätt ofta faktiskt. Tycker den är helt makalös med ett djup som är svårt att matcha. Dock inte helt lättburen. Brukar inte bry mig nämvärt om doftens ämnade kön, men jag kan inte hjälpa att åtminstone välja mina tillfällen noga när jag använder den.

Solander sa...

Jag önskade mig något från CdG när mina föräldrar var i Spanien och fick den, det var innan jag var särskilt intresserad av parfym men jag gillade konceptet med syntetiska unisexparfymer. För en person som tidigare ägde Flower by Kenzo och Beyond Paradise var det en chock, och jag har fortfarande inte helt återhämtat mig så att jag kan uppskatta den.
Jag har svårt att se något djup i doften eftersom toppnoterna skriker så väldigt högt. Eller det är kanske basnoterna - cederträ och vetiver kanske? Hur som helst ohyggligt skarpt och liksom surt.
Det där med att den skulle vara "kvinnlig" förstår jag inte alls, jag tycker snarare den är "manligare" än 2 Man eftersom den är så väldigt krävande och osöt.
Jag väljer också mina tillfällen noga när jag använder den, hemma och städa och tvätta kändes lagom, ute bland folk kan den verka alltför stötande eftersom den är så väldigt stark, så då skulle jag bara ha den om jag ville sända sådana bortstötande signaler.